Backoffice inschakelen als freelancer

Published by admin on

Backoffice inschakelen als freelancer

Freelancers worden in veel branches ingezet voor korte opdrachten of projecten. Zo breng jij als specialist voor een bepaalde periode ervaring, kennis en passie met jou mee. Blijf jij graag flexibel en ga je liever niet ergens vast in dienst? Dan is werken op freelancebasis een uitkomst. Jij bepaalt welke opdracht of project je wil doen en wij regelen de rest.

De voordelen om aan het werk te gaan als freelancer

De reden om te werken per opdracht is voor elke freelancer anders, maar de voornaamste zijn:

 • Geen zorgen over juridisch kloppende contracten of tijdige uitbetaling;
 • Betaald krijgen voor al jouw gewerkte uren
 • Jij kiest zelf welke opdracht jij aanneemt. Jij weet immers zelf voor welke opdracht jouw expertise het beste ingezet kan worden
 • Alles gegarandeerd goed geregeld volgens de laatste wet- en regelgeving
 • Bij ons krijg je toegang tot een volledig geautomatiseerd online kantoor voor een goed overzicht
 • Persoonlijk advies: wij hebben een team van experts klaarstaan. Onze specialisten beantwoorden al jouw vragen en die van jouw opdrachtgever. Met zoveel kennis in huis blijft er geen vraag onbeantwoord.

Wat easyworx kan betekenen voor freelancers

Wij zijn er voor elke freelancer die wil starten en voor degene die zijn sporen al lang heeft verdiend.
Wil jij weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Laat jouw gegevens achter en we nemen binnen 24 uur contact op. Liever bellen op een moment dat het jou uitkomt? Geen probleem. Geef via het berichtenveld aan wanneer jij het beste kan.

Wat wij voor jou doen

 • Zorgen voor juridisch kloppende contracten
 • Urenregistratie en uitbetalen salaris
 • Dragen de juiste premies en loonbelastingen af
 • Verstrekken de loonstroken en de jaaropgave
 • Zijn er voor persoonlijk advies

Voorwaarden opdracht

Verloont worden per opdracht gaat op basis van een ‘overeenkomst van opdracht’. Voor deze overeenkomst zijn een aantal voorwaarden essentieel. Het spreekt voor zich dat duidelijk moet zijn welke werkzaamheden jij als freelancer gaat verrichten en voor welke prijs. Belangrijker is dat beide partijen weten wat ze van elkaar mogen verwachten. Zeker als voor een project een vaste prijs wordt afgesproken.

Een ander essentieel punt is dat jij als freelancer écht zelfstandig moet zijn en dat je niet als een fictief werknemer mag worden gezien. Je moet jouw werkzaamheden kunnen uitvoeren zonder gezagsverhouding. Dit betekent dat de opdrachtgever niet voor jou mag bepalen hoe en wanneer jij het werk moet doen. Uiteraard mag de opdrachtgever wel altijd instructies geven. Ga dus goed in gesprek met jouw opdrachtgever en maak afspraken over het resultaat van de opdracht. Als achteraf blijkt dat er eigenlijk sprake is van een dienstbetrekking, kan dat zowel voor jou als de opdrachtgever aanzienlijke (fiscale) gevolgen hebben. Daarom leggen wij de (werk)afspraken altijd goed vast.

Hoe werkt dat in de praktijk?

Wil jij als freelancer aan het werk? Laat easyworx dan jouw backoffice regelen, dat houdt in: wij betalen jouw uren uit, dragen zorg voor de loonheffingen en sociale premies en factureren jouw opdrachtgever. Daarnaast bouwen wij rechten voor jou op via de Werkloosheidswet (WW).

Jij meld je aan voor de opdracht of het project van jouw keuze en maakt samen met de opdrachtgever werk- en prijsafspraken. Onze experts zorgen ervoor dat het contract juridisch in orde is en dat het in lijn ligt met de wet- en regelgeving. Zodra er wijzigingen plaatsvinden in de overeenkomst voeren wij dit door in het lopende contract. Nadat alle afspraken op papier zijn gezet kun jij aan de slag. Jij levert jouw uren aan en de opdrachtgever accordeert deze. Dankzij ons online portal is dat allemaal met een paar drukken op de knop geregeld. Wij zorgen ervoor dat de opdrachtgever een factuur ontvangt en dat jij jouw uren uitbetaald krijgt. En is de opdracht afgelopen? Dan is dat ook het einde van de samenwerking.

Benieuwd geworden naar wat easyworx voor jou als bedrijf kan betekenen?

Heb je na het lezen van deze blog nog vragen? Onze experts staan altijd klaar om het beste advies te geven. Aarzel niet om met ons contact op te nemen, wij helpen je graag!