De toekomst van uitzendbureaus: technologische ontwikkelingen

Published by admin on

Programmer, Man working with computer programming, professional development, and coding technology, working on high-quality visual software development websites.

De toekomst van uitzendbureaus: technologische ontwikkelingen

De aandacht binnen uitzendbureaus is de afgelopen jaren flink veranderd. Niet alleen komt er meer controle door bijvoorbeeld de Wet Arbeid in Balans, maar zijn de technologische ontwikkelingen ook aardig toegenomen. Je ziet dat het administratieve gedeelte anders wordt aangepakt. Ook heeft de coronacrisis veel invloed gehad op de uitzendbranche. Hoe gaat de toekomst van uitzendbureaus eruitzien en waar moet je rekening mee houden? Lees in deze blog een aantal van de belangrijkste en meest toegepaste technologische ontwikkelingen.

Technologische ontwikkelingen

Digitalisering: niet alleen bij uitzendbureaus maar ook in andere branches is dit begrip niet meer weg te denken. Veel bureaus zien technologische ontwikkelingen als een bedreiging, maar niets is minder waar. Op den duur ga je zien dat hybride uitzendbureaus het overleven. Welke technologische ontwikkelingen moet je als uitzendbureau aan denken om mee te gaan in de digitalisering?

Digitaal recruitmentproces

Generatie Z komt steeds meer in the picture en zij communiceren anders dan generaties daarvoor. Het kan bij Gen Z een heel goed idee zijn om bijvoorbeeld WhatsApp in te zetten als communicatiemiddel. Het is een laagdrempelige en eenvoudige manier om in contact te komen met de doelgroep en hier het recruitmentproces te starten.

Eén van de snelst groeiende technologische ontwikkelingen sinds 2020 is het online voeren van kennismakings- en sollicitatiegesprekken. In coronatijd werd dit noodzakelijk maar ook nu is dit nog steeds een veel gebruikte tool. Het (eerste) sollicitatiegesprek online voeren scheelt vaak tijd en is makkelijker in te plannen. Hou er wel rekening mee dat het online moeilijker kan zijn om een volledig en juist beeld van iemand te krijgen. Voor het ontdekken van een persoonlijke klik wordt het tweede sollicitatiegesprek dan ook vaak op locatie gevoerd.

Geïntegreerde software

Bedrijfsprocessen digitaliseren met een geïntegreerde software is tegenwoordig niet meer dan normaal. Het is daarom belangrijk om hier altijd up-to-date mee te blijven. Niet alleen werkt een goede software enorm tijdbesparend, het bevordert de groei van je uitzendbureau ook gelijk. Je hebt alles in één software en de tijd die je ermee bespaard kun je goed gebruiken aan contact met je klanten en kandidaten.

Ook een online opslagruimte waar iedereen in de onderneming bij kan is hierbij een heel goed idee. De programma’s die hiervoor worden ingezet zijn natuurlijk door veel organisatie al langere tijd in gebruik. Ook nu werken veel mensen graag één of meerdere keren per week thuis. Het gebruik kunnen maken van een gezamenlijke opslagruimte is één van de technologische ontwikkelingen die dit mogelijk heeft gemaakt.

Recruitment Process Automation (RPA) inzetten

Wat erg belangrijk gaat zijn in is de technologische ontwikkelingen van uitzendbureaus is om de recruitmentprocessen te gaan automatiseren. Dit werkt allemaal op basis van dataverzameling. Je kan hiermee bijvoorbeeld al zien wie bepaalde vacatures heeft bekeken zonder te solliciteren en daar als recruiter op inspelen.

Bovendien kan het systeem, op basis van de data, de sterkst mogelijke vacatureteksten schrijven en het selecteren van kandidaten automatiseren. RPA inzetten werkt dus ook erg tijdbesparend waardoor je dus wederom meer tijd over hebt voor het contact met je klanten en kandidaten.

Meer weten?

Meegaan met de technologische ontwikkelingen is zeker geen gemakkelijke klus, maar wel de investering waard. Weet je niet waar je moet beginnen? Easyworx helpt je hier graag bij. Onze experts staan voor je klaar! Aarzel niet om contact op te nemen.