Het Belang van Modern Werkgeverschap: De Sleutel tot een Gezonde Werk-Privébalans

Published by admin on

Vrouw met lang donker haar op zoek naar een baan met modern werkgeverschap staande foto
Vrouw met lang donker haar op zoek naar een baan met modern werkgeverschapHet Belang van Modern Werkgeverschap: De Sleutel tot een Gezonde Werk-Privébalans

We hebben het er al wel vaker over gehad, de krappe arbeidsmarkt. De grootste krapte is begonnen in 2021. Experts voorspellen dat dit nog wel tien tot twintig jaar door kan zetten. Hoe dit dan komt? Er zijn verschillende factoren die meespelen waarvan vergrijzing de grootste is. Jezelf onderscheiden als een goede werkgever wordt daarom ook elk jaar belangrijker. Je ziet nu al dat er meer wordt ingezet op goed loon, werkgaranties en extraatjes. Toch is zelfs dit niet altijd genoeg. Waar werknemers dan nog om vragen? Modern werkgeverschap.

Juiste werk- en privébalans staat voorop

Wat houdt dat dan in modern werkgeverschap? Kort gezegd betekent dit dat je als werkgever meedenkt én beweegt met jouw (potentiële) werknemers. Waar hebben ze behoefte aan en hoe kan jij hierin voorzien. Werkgevers die zich bewust zijn van deze behoefte en actief streven naar modern werkgeverschap, creëren een omgeving waarin werknemers gedijen en zowel professioneel als persoonlijk succes kunnen behalen.  Eén van de grootste pijlers hierin is momenteel de werk- en privébalans.

Een belangrijk aspect van een goede werk- privébalans is de mogelijkheid tot flexibele werktijden en hybride of remote werken. Traditionele werkstructuren waren gebaseerd op vaste werktijden en een strikte aanwezigheid op kantoor. Moderne werkgevers begrijpen echter dat werknemers verschillende verplichtingen en behoeften hebben buiten het werk. Flexibele werktijden leiden er toe dat werknemers hier makkelijker mee kunnen omgaan. Tussendoor een uurtje besteden aan een andere verplichting om vervolgens dat uur ’s avonds weer in te halen, dat wordt veel gewaardeerd. Dit wordt nog makkelijker gemaakt door het thuis kunnen werken. Dit kan remote, dus volledig thuis, óf hybride. Bij hybride werken ben je gedeeltelijk thuis aan het werk. Zowel werkgevers als werknemers geven hier vaak de voorkeur aan boven remote werken. Door hybride te werken wordt ook voldaan aan de behoefte aan socialiteit en het zien van collega’s.

Wellness- en welzijnsinitiatieven

Naast flexibele werktijden is het belangrijk dat moderne werkgevers wellness- en welzijnsinitiatieven aanbieden. Het welzijn van werknemers moet een prioriteit zijn, zowel op fysiek als mentaal vlak. Dit kan worden bereikt door het creëren van een ondersteunende werkomgeving, het aanbieden van gezondheidsprogramma’s, het organiseren van sportactiviteiten of het verstrekken van toegang tot mindfulness- en meditatieprogramma’s. Door deze initiatieven te integreren, kunnen werkgevers een positieve werkcultuur bevorderen en het welzijn van hun werknemers bevorderen, wat op zijn beurt leidt tot een betere balans tussen werk en privéleven.

Vrolijke donkere vrouw met koffiebeker en laptop tijdens haar pauze

Ook voordelen voor werkgevers

Het inzetten op modern werkgeverschap vergt tijd en moeite voor een werkgever, maar dit leidt niet alleen tot voordelen voor de werknemers. Het bieden van een goede balans tussen werk en privé leidt tot verhoogde tevredenheid en betrokkenheid, verbetert productiviteit en heeft een positieve invloed op werkrelaties. Een goed evenwicht tussen werk en privé is dus niet alleen gunstig voor de werknemers zelf, maar draagt ook bij aan het succes en de groei van de organisatie als geheel.

Blijf op de hoogte met Easyworx

Bij Easyworx nemen we je niet alleen alle werkzaamheden met betrekking tot de backoffice van je over, we zijn ook jouw kennispartner. Check regelmatig onze kennisbank voor alle nuttige informatie over de arbeidsmarkt. Liever eens in contact komen met onze specialisten over de mogelijkheden? Neem dan vandaag nog contact op.