Bespaar tijd en geld met slimme backoffice dienstverlening

Bespaar tijd en geld met slimme backoffice dienstverlening

Ben je werkgever? Dan ben je verplicht om een salarisadministratie bij te houden volgens de actuele regelingen en cao’s. Denk hierbij aan loonheffingen, onkostenvergoedingen en overige aftrekposten zoals de bijtelling van een dienstauto. En sta jij stil bij de pensioen- en CAO-regels voor jouw werknemers? Je leest het al. Een fout is helaas snel gemaakt wanneer je niet op de hoogte bent van de recente ontwikkeling op de arbeidsmarkt. Voor een correcte salarisadministratie moet je de tijd nemen en het is een vak apart.

Als uitzendondernemer kan je veel meer tijd overhouden om vacatures te vervullen door je front- en backoffice optimaal in te richten. Dit is echter al snel een ontwikkelingsvraagstuk waarbij je expertise nodig hebt. Ga voor een slimme backoffice dienstverlening.

Bespaar tijd en geld

Bijna te mooi om waar te zijn

‘Door mijn salarisadministratie zelf te beheren bespaar ik tijd en geld. Daarnaast kan ik het overzicht goed bewaren.’ Herkenbare uitspraak? Tot op een zekere hoogte is dit waar. Toch heeft het zelf beheren van de administratie ook zijn nadelen. Het vraagt veel tijd en kennis van jou als ondernemer om het overzicht goed te bewaren en daadwerkelijk tijd te besparen.

Het aanschaffen van administratiesoftware lijkt dan de oplossing te zijn om het gemakkelijk zelf te regelen. Dit zorgt immers toch voor tijdsbesparing? Aan het einde van de rit is het antwoord misschien ja. Tot die tijd ben je bezig met de implementatie van het programma. En om dit tot een succes te brengen heb je kennis en tijd nodig om het in te richten. Om niet te vergeten dat medewerkers trainingen nodig hebben om correct met de software te kunnen werken.  Tot slot moet al het (digitale) papierwerk vervolgens worden omgezet in het door jou gekozen softwaresysteem.

Zodra je dit op de rit hebt, blijft het tijd kosten om personeel op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen die belangrijk zijn voor jouw salarisadministratie. En je moet toch altijd up-to-date te blijven op het gebied van wet- en regelgeving. Kostbare tijd die je ook kan besteden om écht te ondernemen.

Waarom salarisadministratie uitbesteden?

Zoals gezegd bespaard het tijd omdat je geen medewerkers hoeft op te leiden en het niet nodig is om op de hoogte te blijven van de laatste wet- en regelgeving. Hier gaan wij graag wat dieper op in. Daarnaast zijn er nog een aantal andere belangrijke punten om over na te denken als ondernemer.

Het besparen van uren

Elke maand moet jouw personeel worden uitbetaald. Dat kost elke maand weer een flink aantal personeelsuren. Uren die je ook goed kan gebruiken om bijvoorbeeld nieuwe klanten te werven, je HR-afdeling te optimaliseren voor een betere werkomgeving of wellicht aan vrije tijd. Daarnaast kost het opleiden van personeel enorm veel tijd. Met één keer opleiden ben je er natuurlijk nog niet. Het personeel moet constant up-to-date blijven en met de markt meegroeien.

Kennis in huis halen

Wanneer de salarisadministratie wordt gedaan is het de taak van de desbetreffende personen om op de hoogte te zijn van alle wetten en regels omtrent personeel en arbeid. Dit kan eigen personeel zijn of een extern kantoor. Je hebt graag zekerheid dat aan alle verplichtingen wordt voldaan. Een naheffing van de belastingdienst ben je uiteraard graag voor.

Het voorkomen van fouten

Tegenwoordig is het aanschaffen van een slimme salarisverwerkingssoftware makkelijk gedaan. Deze slimme software is in beheer van het personeel. Bij mensenwerk zitten fouten in een klein hoekje. Kleine foutjes kunnen echter grote (financiële) gevolgen hebben. Door deze slimme programma’s te laten beheren door professionals scheelt het naast financiële blunders ook veel zorgen.

Geen onnodige kosten bij juridisch advies
Weet jij precies te vertellen waar jouw zwangere medewerker recht op heeft volgens de wet WAZO? Is de nieuwe regelgeving van een lager AWF-tarief voor werknemers met een contract voor onbepaalde tijd bekend? Ben je op de hoogte van de transitievergoeding na een einde dienstverband van jouw werknemer? Leg al je vragen neer bij een salarisverwerkingsbedrijf. Het uitzoeken van dit soort vragen kost wederom veel tijd. Komt er een werknemer met een erg lastige loongerelateerde vraag? Ook deze vragen worden altijd voor je beantwoord.

Kosten besparen

Een belangrijk onderwerp om niet te vergeten is het besparen van kosten. Je betaald bij het uitbesteden van je salarisadministratie vaak 1 vast bedrag. Aan de overige kosten hoef je niet meer te denken. Hier zit vaak ook een ziektedekking bij inberekend. Ook wordt gebruik gemaakt van een nieuw en efficiënt systeem. Het zelf aanschaffen hiervan kost altijd meer. Ook het in huis halen van alle kennis is niet meer nodig waardoor je aan loonkosten flink gaat besparen.

Conclusie

Salarisadministratie kan je prima zelf doen wanneer je beschikt over alle benodigde middelen. Doe je het zelf dan draag je de verantwoordelijkheid over het up-to-date zijn en houden van jouw personeel en jezelf. Het kost tijd en geld om personeel goed op te leiden. Is dit haalbaar? Waarschijnlijk, maar zeker niet voor iedereen. Wanneer je dit zelf in handen neemt loop je meer risico’s op fouten die grote gevolgen kunnen hebben voor jouw onderneming.

Door salarisadministratie uit te besteden bespaar je direct tijd en financiële tegenvallers. Je hebt altijd een aanspreekpunt voor juridisch (zwaar) beladen vragen voor jezelf als ondernemer, maar ook voor jouw personeel. Je heb geen omkijken meer naar een maandelijks terugkerend hoofdpijndossier waarbij de wet- en regelgeving continu in beweging staat.

Als intermediair wil je vooral bezig zijn met je klanten en kandidaten. Dit kan alleen als je backoffice goed geregeld is. Easyworx helpt je hierbij door een slimme backoffice dienstverlening genaamd easyoffice aan te bieden. Of het nu gaat om het contracteren, inschalen of uitbetalen. Profiteer van een snel, overzichtelijk en eenvoudig platform waarbij je altijd de zekerheid hebt dat onze experts voor je klaarstaan bij vragen.

Met onze slimme HR-tech oplossingen helpen wij bedrijven om de werving, selectie en inzet van (flexibel) personeel optimaal te organiseren.
Hoe kunnen we jou helpen?


Categories: Kennisbank