Loonadministratie uitbesteden

Loonadministratie uitbesteden

Veel ondernemers vinden het een irritante klus en vinden het al gauw te ingewikkeld. Het doen van loonadministratie laat ondernemers te veel tijd verliezen aan hetgeen wat zij het liefst doen: het runnen van hun bedrijf. Loonadministratie uitbesteden is hier dè oplossing voor. Iedere industrie gebruikt het wel. Organisaties of bedrijven in de zorg, dienstverlening, onderwijs en zelfs de commercie doen de loonadministratie niet zelf. Easyworx is jouw kennispartner op het gebied van uitbesteden van salarisadministratie. Het bespaart niet alleen geld, maar ook zeker veel tijd. Het slimmer indelen van de HR werkzaamheden door er een derde partij bij te betrekken loont altijd. Easyworx zorgt voor een moeiteloze overstap of aanvang van het uitbesteden van loonadministratie.

Wat maakt loonadministratie tijdrovend?

De administratie van lonen is helaas een langdurige activiteit die haast geen enkele ondernemer met plezier uitvoert. Iedere maand gaat hier veel kostbare tijd aan verloren. Het zelf doen van salaris administratie vereist namelijk veel vakkennis, omdat veel dergelijke software lastig is om te gebruiken en bovendien jezelf aan te leren.

Ook vereist salarisadministratie veel rekenwerk. Berekeningen rondom bruto- en nettoloon, jaaropgaven opstellen en loonheffingsaangiften doen zijn vereisten die niet gemakkelijk te doen zijn. Tegelijkertijd komt het rekening houden met verschillende wetten op fiscaal en sociaal gebied hier ook bij. De tijd die hieraan wordt besteed kan niet worden ingezet voor taken die geld opleveren, zoals het optimaliseren van het conversiepercentage.

Wanneer is loonadministratie uitbesteden het meest effectief?

Bedrijven met een aantal werknemers tussen de 10 en de 50 halen het meeste profijt uit de uitbesteding van salarisadministratie. Kleine bedrijven kunnen hier ook nog steeds gebruik van maken, maar dit is verhoudingsgewijs duurder.

  • Wat vaak gebeurt bij administratiekantoren, is dat zij een vaste prijs rekenen voor administratie tot 10 werknemers. Voor kleine bedrijven heeft het dan relatief minder zin om de loonadministratie uit te besteden, omdat iedere loonstrook relatief duurder is. Natuurlijk zijn er ondernemers die over boekhouding vaardigheden beschikken, in dat geval is uitbesteden bij een klein bedrijf ook niet aantrekkelijk.
  • Bedrijven die meer dan 50 werknemers hebben, beschikken vaak zelf over een in-house salarisadministratie. De uitbesteding van loonadministratie is vaak relatief dermate duur, dat zelf iemand hiervoor aannemen aantrekkelijker is.

Waarom uitbesteden van loonadministratie?

1. Gemakkelijk uit te breiden of af te schalen

Het aantal personeelsleden per intermediair verschilt enorm. Daarnaast verandert dit aantal ook nog eens naarmate zij groter of kleiner wordt. Het comfortabele aan het uitbesteden van salarisadministratie is dat de betaling afhangt van het aantal loonstroken. Hoe meer loonstroken, hoe meer geld het kost. Tegelijkertijd kost het minder geld, naarmate het aantal loonstroken laag is.

2. Geld en tijdsbesparing

Het kunnen afschuiven van loonadministratie neemt een zorg weg uit het hoofd van iedere ondernemer. Easyworx is expert of het gebied van HR-tech, waaronder salarisadministratie-software. Een samenwerking biedt niet alleen een zorgeloze dienstverlening omtrent de facturatie van de lonen, maar ook een kennispartner die altijd paraat staat om problemen op te lossen.

3. Gewaarborgde kwaliteit

Easyworx is in het bezit van verschillende certificaten. Deze certificaten laten zien dat easyworx een betrouwbare partij is om administratie aan uit te besteden. Accountants worden geregeld getoetst of aan alle certificaten wordt voldaan.

4. Vertragingen uitgesloten

Door het inschakelen van een derde partij voor het doen van loonadministratie, worden vertragingen uitgesloten, omdat er geen risico wordt gelopen dat de eigen accountant uitvalt. Er hoeft nooit meer naar een overhaaste oplossing voor het op tijd versturen van de loonstroken gezocht te worden. Dit gebeurt vaak op het laatste moment, waarbij nauwkeurigheid te wensen over laat.

Salarisadministratie bij easyworx

Loonadministratie uitbesteden creëert meer tijd en ruimte voor intermediairs. Bedrijfsgroei krijgt op deze manier weer de volle focus. Een samenwerking met easyworx betekent een samenwerking met een expert op gebied van HR-tech die zich blijft ontwikkelen. Niet alleen intermediairs, maar ook uitzendkracht bemiddelaars, gedetacheerden, zzp’ers en freelancers besparen veel tijd met het gebruiken van onze dienstverlening!

Meer weten? Neem contact met ons op

  • direct contact

Onze experts staan altijd klaar om het beste advies te geven.
Aarzel niet om contact op te nemen, wij helpen je graag!

portret Lars

Lars Bultman

+31 (0) 6 248 967 07

l.bultman@easyworx.nl