Backoffice uitzendbureau

Backoffice uitzendbureau. Wat moet je weten?

Ben je een startende intermediair, heb je een uitzendbureau of wil je meer weten over deze markt en branche? In dit artikel vertellen wij je alles over backoffice voor uitzendbureaus, wat is een intermediair en nog veel meer.

Ons backoffice systeem groeit met je mee!

Wat is een intermediair?

Een intermediair is een tussenpersoon of bemiddelaar waarvan de letterlijke betekenis ‘in het midden’ is. Een persoon die tussen twee partijen staat. In het geval van een uitzendbureau is dat de persoon tussen vraag en aanbod. Tussen de klant en uitzendkracht. Het plaatsen van zoveel mogelijk juiste kandidaten is de core business van een intermediair op de arbeidsmarkt.

Een uitzendbureau is een intermediair. Voordat een uitzendbureau kandidaten kan plaatsen moeten zij zoeken naar de beste match voor hun opdrachtgever. Een groot netwerk is erg belangrijk bij het behalen van dit doel. Wanneer er een geschikte kandidaat is gevonden gaat de intermediair in gesprek. Match gevonden? Dan kan de uitzendkracht aan de slag!

Wanneer de uitzendkracht bij de opdrachtgever geplaatst is, zal de opdrachtgever van het uitzendbureau ‘inlener’ worden. Dit houdt in dat het bedrijf de uitzendkracht inleent. Hiervoor betaald de inlener een uurtarief waarin het uurloon, verzuim, vakantiegeld en andere zaken zijn verwerkt.

Werving en selectie; backoffice uitzendbureau

Ontdek hoe uitzendbureaus ook een rol spelen in werving en selectieprocessen. Naast het vinden van geschikte kandidaten voor opdrachtgevers, nemen ze deze niet zelf in dienst maar bieden ze werving en selectiediensten aan tegen een vergoeding, bekend als een ‘werving en selectie fee’. Deze vergoeding is meestal een percentage van het jaarsalaris van de kandidaat, soms gebaseerd op een aantal maandsalarissen.

Hoewel deze vergoeding voor sommige partijen hoog lijkt, dragen uitzendbureaus het risico: ze worden pas uitbetaald wanneer de geschikte kandidaat is gevonden en daadwerkelijk aan de slag gaat. Als dit niet lukt, vervalt de vergoeding. Dit vormt een aanzienlijk risico voor het uitzendbureau. Om dit risico te dekken, worden gemaakte kosten verwerkt in de vergoeding wanneer er wel een kandidaat wordt geplaatst bij de opdrachtgever.

Backoffice uitzendbureau

Payroll voor intermediairs

Sinds de WAB (Wet Arbeidsmarkt in Balans) zijn de regels binnen het speelveld van de flexibele markt veranderd. Zo is payroll niet langer een vorm van uitzenden. Het heeft een compleet eigen definitie gekregen. Is het dan beter om te kiezen voor uitzenden of voor payroll? Om te bepalen wat het beste bij jou past kan je kijken naar een aantal factoren. Zoek je naar maximale flexibiliteit? Dan is een uitzendovereenkomst wellicht gunstiger. Een tijdelijke aanstelling is dan een ideale oplossing. Wanneer je wil dat flexkrachten exclusief voor jou werken dan is er sprake van payroll. In deze situatie is de meest logische stap het aanbieden van een payrollovereenkomst.

Eenvoudig uitbesteden in 3 stappen

In 3 stappen jouw backoffice uitbesteden

1. Adviesgesprek
Wij bespreken jouw wensen en behoeften. Samen zorgen we dat onze dienstverlening zo goed mogelijk bij je past.

2. Offerte
Ons aanbod zetten wij op papier. Lees het rustig door en aarzel niet om contact op te nemen bij vragen.

3. Aan de slag!
Ben je helemaal tevreden? Dan gaan we direct voor je aan de slag!Voor je het weet ben je optimaal aan het ondernemen!

De uitzendbranche

Ontdek de dynamiek van de uitzendbranche, waar uitzendbureaus, intermediairs, uitzendkrachten en belangenbehartigers actief zijn in de flexmarkt. In 2023 bestond ongeveer 28% van de beroepsbevolking uit werknemers met een flexibele overeenkomst, waarvan 17% werkzaam was als uitzendkracht.

Het grootste gevaar binnen deze branche is krapte op de arbeidsmarkt. Dit houdt in dat er niet genoeg personeel beschikbaar is om vraag en aanbod bij elkaar te brengen. Werkzoekende hebben veel vacatures om uit te kiezen. Daarnaast is de uitstroom vaak veel hoger dan de instroom van uitzendkrachten. Tegelijkertijd eisen opdrachtgevers wel steeds meer zoals snelheid en flexibiliteit van de arbeidsbemiddelaar, terwijl het proces veel meer tijd en moeite kost. Ben jij hier klaar mee kijk dan eens naar een backoffice uitzendbureau.

Hier komt ook onderlinge concurrentie tussen bemiddelaars bij kijken. Een intermediair die wil blijven moet zorgen voor de snelste en beste plaatsing. Hierdoor moet je verder kijken dan je neus lang is. Het uitbreiden van je diensten kan zorgen dat je een streepje voor hebt op de concurrent. Overweeg jij als uitzendbureau je backoffice uit te besteden of heb je hier vragen over? Neem dan contact met ons op!

Backoffice intermediair

Voor het verwerken van alle gegevens van zowel de uitzendkracht als de inlener zijn een hoop backoffice werkzaamheden nodig. Deze zijn erg belangrijk voor een compliant verwerking. Denk hierbij aan salarisverwerking, administratie, verzuim en urenregistratie. Veel uitzendbureaus kiezen er dan ook voor om dit deel uit te besteden aan een externe partij. Zo krijgen zij meer tijd voor het vinden, werven, selecteren en aanstellen van geschikte kandidaten en hebben tegelijkertijd een kennispartner om op terug te vallen. Voor een goed backoffice uitzendbureau ben je bij Easyworx aan het juiste adres. Wij groeien met je mee.

Meer weten? Neem contact met ons op

  • direct contact

Onze experts staan altijd klaar om het beste advies te geven.
Aarzel niet om contact op te nemen, wij helpen je graag!


Ben je klant of medewerker? Log dan in op ons portaal om wijzigingen door te voeren of antwoord te krijgen op bepaalde vragen. Of stuur ons een berichtje via Whatsapp.


IK WIL

uitbesteden

IK WIL

overstappen

Jouw kennispartner in begrijpelijke taal

Blijf op de hoogte van trends en ontwikkelingen en inzichten binnen de flexibele arbeidsmarkt. Wij vertalen juridische, sociale en technologische veranderingen naar begrijpbare taal.

Whitepapers

Whitepapers


Middels onze whitepapers delen wij kennis en inzichten over relevante onderwerpen, download ze geheel gratis en vrijblijvend.

Whitepapers

Blogs & nieuws


Blijf op de hoogte van trends en ontwikkelingen binnen de flexbranche. Volg ons op LinkedIn en blijf altijd op de hoogte!