Backoffice uitzendbureau

Backoffice uitzendbureau. Wat moet je weten?

Ben je een startende intermediair, heb je een uitzendbureau of wil je meer weten over deze markt en branche? In dit artikel vertellen wij je alles over backoffice voor uitzendbureaus, wat is een intermediair en nog veel meer.

Ons backoffice systeem groeit met je mee!

Wat is een intermediair?

Een intermediair is een tussenpersoon of bemiddelaar waarvan de letterlijke betekenis ‘in het midden’ is. Een persoon die tussen twee partijen staat. In het geval van een uitzendbureau is dat de persoon tussen vraag en aanbod. Tussen de klant en uitzendkracht. Het plaatsen van zoveel mogelijk juiste kandidaten is de core business van een intermediair op de arbeidsmarkt.

Een uitzendbureau is een intermediair. Voordat een uitzendbureau kandidaten kan plaatsen moeten zij zoeken naar de beste match voor hun opdrachtgever. Een groot netwerk is erg belangrijk bij het behalen van dit doel. Wanneer er een geschikte kandidaat is gevonden gaat de intermediair in gesprek. Match gevonden? Dan kan de uitzendkracht aan de slag!

Wanneer de uitzendkracht bij de opdrachtgever geplaatst is zal de opdrachtgever van het uitzendbureau ‘inlener’ worden. Dit houdt in dat het bedrijf de uitzendkracht inleent. Hiervoor betaald de inlener een uurtarief waarin het uurloon, verzuim, vakantiegeld en andere zaken zijn verwerkt.

Werving en selectie; backoffice uitzendbureau

Uitzendbureaus worden ook ingezet voor werving en selectietrajecten. In dit geval gaan zij ook op zoek naar geschikte kandidaten, maar nemen deze niet zelf in dienst. Ze werven en selecteren kandidaten voor opdrachtgevers die daarvoor een vergoeding betalen. Dit noemen ze ook wel een ‘werving en selectie fee’. Meestal is dit een percentage van het jaarsalaris van de kandidaat. Soms wordt gekozen voor een bepaald aantal maandsalarissen. Voor een aantal partijen lijkt deze vergoeding behoorlijk hoog. Echter is het zo dat een uitzendbureau pas wordt uitbetaald wanneer de geschikte kandidaat gevonden is en ook daadwerkelijk aan de slag kan. Lukt dit niet? Dan is de vergoeding van de baan. Dat is een hoog risico voor het uitzendbureau. Om kostendekkend te blijven dienen gemaakte kosten verwerkt te worden in de vergoeding op het moment dat er wel een kandidaat gevonden is voor de opdrachtgever.

Backoffice uitzendbureau

Payroll voor intermediairs

Sinds de WAB (Wet Arbeidsmarkt in Balans) zijn de regels binnen het speelveld van de flexibele markt veranderd. Zo is payroll niet langer een vorm van uitzenden. Het heeft een compleet eigen definitie gekregen. Is het dan beter om te kiezen voor uitzenden of voor payroll? Om te bepalen wat het beste bij jou past kan je kijken naar een aantal factoren. Zoek je naar maximale flexibiliteit? Dan is een uitzendovereenkomst wellicht gunstiger. Een tijdelijke aanstelling is dan een ideale oplossing. Wanneer je wil dat flexkrachten exclusief voor jou werken dan is er sprake van payroll. In deze situatie is de meest logische stap het aanbieden van een payrollovereenkomst.

Eenvoudig uitbesteden in 3 stappen

In 3 stappen jouw backoffice uitbesteden

1. Adviesgesprek
Wij bespreken jouw wensen en behoeften. Samen zorgen we dat onze dienstverlening zo goed mogelijk bij je past.

2. Offerte
Ons aanbod zetten wij op papier. Lees het rustig door en aarzel niet om contact op te nemen bij vragen.

3. Aan de slag!
Ben je helemaal tevreden? Dan gaan we direct voor je aan de slag!Voor je het weet ben je optimaal aan het ondernemen!

De uitzendbranche

Binnen de uitzendbranche vallen alle uitzendbureaus, intermediairs, uitzendkrachten en belangenbehartigers. Deze partijen zijn actief in de flexmarkt op de arbeidsmarkt. Ongeveer 21% van de beroepsbevolking bestond in 2019 uit werknemers met een flexibele overeenkomst of arbeidsrelatie. Van deze werknemers was 14% werkzaam als uitzendkracht.

Het grootste gevaar binnen deze branche is krapte op de arbeidsmarkt. Dit houdt in dat er niet genoeg personeel beschikbaar is om vraag en aanbod bij elkaar te brengen. Werkzoekenden hebben veel vacatures om uit te kiezen. Daarnaast is de uitstroom vaak veel hoger dan de instroom van uitzendkrachten. Tegelijkertijd eisen opdrachtgevers wel steeds meer zoals snelheid en flexibiliteit van de arbeidsbemiddelaar, terwijl het proces veel meer tijd en moeite kost.

Hier komt ook onderlinge concurrentie tussen bemiddelaars bij kijken. Een intermediair die wil blijven moet zorgen voor de snelste en beste plaatsing. Hierdoor moet je verder kijken dan je neus lang is. Het uitbreiden van je diensten kan zorgen dat je een streepje voor hebt op de concurrent. Overweeg jij als uitzendbureau je backoffice uit te besteden of heb je hier vragen over? Neem dan contact met ons op!

Backoffice intermediair

Voor het verwerken van alle gegevens van zowel de uitzendkracht als de inlener zijn een hoop backoffice werkzaamheden nodig. Deze zijn erg belangrijk voor een compliant verwerking. Denk hierbij aan salarisverwerking, administratie, verzuim en urenregistratie. Veel uitzendbureaus kiezen er dan ook voor om dit deel uit te besteden aan een externe partij. Zo krijgen zij meer tijd voor het vinden, werven, selecteren en aanstellen van geschikte kandidaten en hebben tegelijkertijd een kennispartner om op terug te vallen. Voor een goed backoffice uitzendbureau ben je bij easyworx aan het juiste adres. Wij groeien met je mee.

Meer weten? Neem contact met ons op

 • direct contact

Onze experts staan altijd klaar om het beste advies te geven.
Aarzel niet om contact op te nemen, wij helpen je graag!

portret Lars

Lars Bultman

+31 (0) 6 248 967 07

l.bultman@easyworx.nl

Ben je een medewerker van easyworx? Klik dan hier. Wij hebben namelijk een speciale pagina voor jou! Hier vind je antwoord op jouw vragen. Vul je het contactformulier in, dan komt jouw vraag niet bij de juiste collega terecht. Wij helpen je graag zo goed mogelijk.
  IK WIL

  uitbesteden

  IK WIL

  overstappen

  Jouw kennispartner in begrijpelijke taal

  Blijf op de hoogte van trends en ontwikkelingen en inzichten binnen de flexibele arbeidsmarkt. Wij vertalen juridische, sociale en technologische veranderingen naar begrijpbare taal.

  Whitepapers

  Whitepapers


  Middels onze whitepapers delen wij kennis en inzichten over relevante onderwerpen, download ze geheel gratis en vrijblijvend.

  Whitepapers

  Blogs & nieuws


  Blijf op de hoogte van trends en ontwikkelingen binnen de flexbranche. Volg ons op LinkedIn en blijf altijd op de hoogte!