Backoffice uitbesteden

Backoffice uitbesteden. Jouw backoffice goed geregeld!

Jouw backoffice uitbesteden zodat jij kunt doen waar je goed in bent? Dit is de keuze van vele intermediairs.

Geef alle administratieve taken uit handen en ga aan de slag met ondernemen.

Dit geeft meer ruimte om te groeien, bespaart kostbare tijd en in de meeste gevallen kun je optimaal profiteren van certificeringen en lidmaatschappen zonder daar zelf druk mee te zijn.  

Easyworx groeit met je mee

Backoffice uitbesteden. Wat houdt dat in bij easyworx?

Als intermediair wil je focus houden op het werven, selecteren en plaatsen van de juiste kandidaten. Door je backoffice uit te besteden krijg je meer tijd en ruimte om je onderneming te laten groeien. Met de easyworx Life Cycle, voorzien wij elke intermediair van een efficiënte backoffice oplossing op maat.

Het maakt niet uit of je een startend uitzendbureau bent of een grote speler op de markt. Met onze dienstverlening bieden we altijd de juiste ondersteuning.

Met de dienstverleningen van easyworx kun jij je volledig richten op groei, bespaar je kostbare uren aan administratie, is er geen investering in backoffice en compliancy nodig, profiteer je bij Basic van onze certificeringen en lidmaatschappen (ET, ABU, VCU, NEN, ISO) en werk je samen met een bewezen professionele partner!

Backoffice volledig uitbesteden

Ben jij een startende intermediair of heb je behoefte aan het volledig ontzorgen van jouw backoffice?

Dan is easyworx Basic de beste oplossing voor jou. Samen worden wij juridisch werkgever. Wij regelen alle contractuele, financiële en administratieve zaken achter de schermen en de kosten financieren wij voor.

Wij betalen jouw medewerkers, regelen de facturatie naar jouw klanten en de marge is voor jou! Liever zelf facturen? Dat kan natuurlijk ook!

Daarnaast profiteer je volop van onze certificeringen en lidmaatschappen zoals; ABU, VCU, ISO, NEN en onze kennis van de ET-regeling.

Backoffice gedeeltelijk uitbesteden

Wil je als intermediair zelf juridisch werkgever blijven? Kies dan voor easyworx Advanced.
Je bent zelf juridisch werkgever met alle bijbehorende verplichtingen. Je profiteert van overheidssubsidies en krijgt de meeste voordelen van onze Basic oplossing. Daarbij zorgt easyworx dat je aan al jouw financiële werkgeversverplichtingen voldoet.

De volledige loon- en marge omzet verloopt via jouw eigen BV. En wij verzorgen facturatie en incasso bij de opdrachtgever. Wij zijn jouw kennispartner om altijd op terug te vallen!

Backoffice administratie uitbesteden

Wil je als intermediair de meeste werkzaamheden zelf uitvoeren dan kan dat ook. Het is ook mogelijk om uitsluitend administratieve zaken uit te besteden, denk aan het uitbesteden van de facturatie.

Wij communiceren dan vanuit jouw naam zodat het niet zichtbaar is welke taken er worden uitbesteedt. Van backoffice uitbesteden is hier minimaal sprake, terwijl de ondersteuning die er wel is niet zichtbaar is voor de ontvangers van bijvoorbeeld alle facturen of incasso’s. 

Besteed jij je backoffice al uit en ben je benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen?

Backoffice uitbesteden

Voordelen van je backoffice uitbesteden

Het uitbesteden van je backoffice brengt verschillende voordelen met zich mee. Afhankelijk van het pakket dat je kiest, of wellicht de omvang van je onderneming, kun je bepalen hoe gemakkelijk je het jezelf maakt. Zaken die wij als backoffice partij overnemen zijn bijvoorbeeld:

Salarisadministratie
Contractuele zaken
Juridische vraagstukken en afhandelingen
Debiteurenbeheer
Facturatie
Verzuim
Afdracht van premies en belastingen
Voorfinanciering
Uitbetaling van marge en juridisch werkgeverschap

Daarnaast profiteer je van onze certificeringen en lidmaatschappen. Allemaal taken die erg veel tijd en geld kosten wanneer je dit zelf wilt doen. Door alles, of een deel ervan, uit te besteden bespaar je direct en kun jij je volledig focussen op jouw core business.

Voordelen van easyworx als jouw backoffice partner

Wanneer je als intermediair jouw backoffice uitbesteedt bij easyworx, krijg je verschillende voordelen die jouw dienstverlening kunnen verbeteren.

De voordelen:

 • Toegang tot een groot netwerk van zelfstandige uitzendondernemers: intermediairs die kiezen voor easyworx krijgen direct toegang tot flexplein, het grootste netwerk van zelfstandige uitzendondernemers, daarmee vergroot je direct je netwerk om personeel te kunnen leveren aan grote opdrachtgevers.

  Dit kan hen helpen om sneller gekwalificeerd personeel te vinden en te plaatsen, wat kan leiden tot betere resultaten voor zowel de intermediair als de opdrachtgever.

 • Vermindering van administratieve lasten: door de backoffice uit te besteden aan easyworx, kunnen intermediairs hun administratieve lasten verminderen. Easyworx zorgt voor de verwerking van de salarissen, de facturatie en het debiteurenbeheer.

  Dit kan intermediairs tijd en geld besparen, zodat ze zich kunnen concentreren op het werven van nieuwe klanten en het plaatsen van kandidaten. Daarbij krijg je altijd een vaste accountmanager toegewezen zodat het contact snel en vertrouwd verloopt!

 • Compliance: easyworx zorgt ervoor dat de intermediair volledig voldoet aan de wet- en regelgeving op het gebied van arbeidsrecht en sociale zekerheid.

  Dit kan intermediairs beschermen tegen eventuele boetes en juridische problemen, en tegelijkertijd hun reputatie bij opdrachtgevers en kandidaten versterken.

 • Toegang tot gespecialiseerde kennis: easyworx beschikt over gespecialiseerde kennis op het gebied van HR, salarisadministratie en wet- en regelgeving. Door gebruik te maken van deze expertise, kunnen intermediairs hun dienstverlening verbeteren en hun klanten beter van dienst zijn.

Kortom, door de backoffice uit te besteden aan easyworx en je daarmee tegelijkertijd aan te sluiten bij flexplein, kun je als intermediair profiteren van een groter netwerk, minder administratieve lasten, hogere compliance en gespecialiseerde kennis. Dit kan leiden tot betere resultaten voor zowel jou als intermediair als wel voor de opdrachtgever en de kandidaat.

Een eigen backofficesysteem

Je hebt gekozen voor het uitbesteden van de backoffice. En nu? Alles wat jij uit handen wilt geven wordt voor je gedaan. Dit is allemaal terug te vinden in een backofficesysteem. Er zijn veel verschillende backofficesystemen op de markt, maar wat kan je daar nou mee als ondernemer?  

Een goed systeem dient in de basis te zorgen dat je 24/7 inzicht hebt in de factuurstroom, informatie over medewerkers, urenregistratie en overige financiële en contractuele documenten die voor jou belangrijk zijn.

In tegenstelling tot andere backoffice partijen is het bij ons mogelijk ten alle tijden én binnen enkele minuten, een contract voor jouw medewerkers op te stellen en toe te sturen.

Bij easyworx hebben we ons backofficesysteem in eigen beheer. Zo ben je verzekerd van korte lijnen en een contactpersoon die alles kan inrichten naar jouw wensen en behoeften. Je backoffice uitbesteden was nog nooit zo overzichtelijk. 

Eenvoudig uitbesteden in 3 stappen

In 3 stappen jouw backoffice uitbesteden

1. Adviesgesprek
Wij bespreken jouw wensen en behoeften. Samen zorgen we dat onze dienstverlening zo goed mogelijk aansluit op jouw behoeften.

2. Offerte
Ons aanbod zetten wij op papier. Lees het rustig door en aarzel niet om contact op te nemen bij vragen.

3. Aan de slag!
Ben je helemaal tevreden? Dan gaan we direct voor je aan de slag! Voor je het weet ben je optimaal aan het ondernemen!

Easyworx groeit met je mee

Up-to-date kennis

Cao’s en wet- en regelgeving veranderen voortdurend. Heb jij alle mankracht om deze kennis volledig up-to-date te houden? Dergelijke zaken kunnen erg ingewikkeld en foutgevoelig zijn. Je backoffice uitbesteden zorgt er ook voor dat je de bijbehorende risico’s uit handen kunt geven. Zo weet je zeker dat alles volgens de laatst geldende regels wordt gedaan en heb je bij vragen een kennispartner om op terug te vallen.

Wat kost het om je backoffice uit te besteden?

Veel ondernemers denken dat aan het uitbesteden van je backoffice een groot prijskaartje hangt. Men leeft vaak in de veronderstelling dat het voordeliger is om de backoffice zelf te doen in plaats van deze uit te besteden. Dit is echter in de meeste gevallen niet de realiteit.

Wanneer je namelijk alles zelf moet doen raak je kostbare tijd kwijt om te doen waar jouw onderneming voor staat en écht goed in is. Dit kost dan niet alleen tijd, maar ook direct geld. Naast dat je zit met de personeelskosten moet je ook rekening houden met het onderhouden van je medewerkers. Zij moeten tijd investeren in het up-to-date blijven over de markt en haar wetsveranderingen.

Daarnaast moet je als ondernemer ook zelf een systeem aanschaffen. De aanschaf van dergelijke software brengt ook kosten met zich mee. Ook moet personeel worden getraind voor dit soort systemen. Vaak zijn dergelijke systemen onderhevig aan allerlei updates waardoor personeel structureel up to date gehouden moet worden.

Je backoffice uitbesteden bespaart je een hoop zorgen en geregel. Daarnaast bespaar je direct tijd en geld, heb je altijd een kennispartner om op terug te vallen en natuurlijk een overzichtelijke backoffice. Easyworx maakt onderdeel uit van een ecosysteem en is onderdeel van het moederbedrijf Staff Capital. Wil je meer weten over onze overige dienstverleningen? Bezoek dan de website van Staff Capital.

Meer weten? Neem contact met ons op


 • direct contact

Onze experts staan altijd klaar om het beste advies te geven.
Aarzel niet om contact op te nemen, wij helpen je graag!

Ben je klant of medewerker? Log dan in op ons portaal om wijzigingen door te voeren of antwoord te krijgen op bepaalde vragen. Of stuur ons een berichtje via Whatsapp.

Jouw kennispartner in begrijpelijke taal

Blijf op de hoogte van trends en ontwikkelingen en inzichten binnen de flexibele arbeidsmarkt. Wij vertalen juridische, sociale en technologische veranderingen naar begrijpbare taal.

Whitepapers

Whitepapers


Middels onze whitepapers delen wij kennis en inzichten over relevante onderwerpen, download ze geheel gratis en vrijblijvend.

Whitepapers

Blogs & nieuws


Blijf op de hoogte van trends en ontwikkelingen binnen de flexbranche. Volg ons op LinkedIn en blijf altijd op de hoogte!