Backoffice uitbesteden. Jouw backoffice goed geregeld!

Jouw backoffice uitbesteden zodat jij kan doen waar je goed in bent? Dit is de keuze van vele intermediairs. Geef alle rompslomp uit handen en ga aan de slag met ondernemen. Dit geeft meer ruimte om te groeien, bespaart kostbare tijd en in de meeste gevallen kan je optimaal profiteren van certificeringen en lidmaatschappen zonder daar zelf druk mee te zijn.  

Easyworx groeit met je mee

Uitbesteden backoffice. Wat houdt dat in?

Er zijn vaak een aantal opties voor je backoffice uitbesteden. Wat het beste bij je past is in de meeste gevallen afhankelijk van de hoe groot jouw onderneming is. Ben je een startende intermediair? Dan kan je meer ondersteuning goed gebruiken. Je kan er in dit geval voor kiezen om je volledige backoffice uit te besteden. Alles wordt dan voor je geregeld op administratief, financieel en contractueel gebied. Vaak kan je in dit geval optimaal profiteren van de certificeringen van het bedrijf waar je mee samenwerkt. Je bent dan zelf geen juridisch werkgever waardoor je geen last hebt van alle verplichtingen die daar bij horen. Backoffice uitbesteden is hier een volledig begrip.  

Backoffice voor middelgrote intermediairs

Wanneer je een intermediair bent die al wat langer aan het ondernemen is en je ondertussen van middelgroot formaat bent dan heb je de ruimte en het personeel om meer zelf te kunnen. Vaak is dit ook wenselijk voor een onderneming. Vaak word je in dit geval zelf juridisch werkgever waardoor je profiteert van overheidssubsidies. De volledige loon- en margeomzet loopt nu via jouw eigen B.V. terwijl alle facturatie en incasso voor je wordt gedaan. Dit verschilt uiteraard per partij, maar dit is een goede middenweg tussen volledig backoffice uitbesteden en volledig in eigen hand.  

Backoffice voor grote intermediairs

Wanneer je een grote en ervaren speler bent op de markt heb je vaak weinig hulp nodig. Toch is het fijn om het een en ander uit handen te geven. De grote spelers op de markt kiezen er vaak voor om administratieve zaken uit te besteden. De samenwerkende partij communiceert dan vanuit jouw naam zodat het niet zichtbaar is welke taken er worden uitbesteed. Backoffice uitbesteden is hier minimaal waarbij de ondersteuning die er wel is niet zichtbaar is voor de ontvangers van bijvoorbeeld alle facturen of incasso.  

Besteed jij je backoffice al uit en ben je benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen?

Backoffice uitbesteden

Voordelen van je backoffice uitbesteden

Er zitten veel verschillende voordelen aan je backoffice uitbesteden. Afhankelijk van het pakket dat je kiest, of wellicht de grootte van je onderneming, kan je bepalen hoe gemakkelijk je het jezelf maakt. Zaken die een backofficepartij overneemt zijn bijvoorbeeld salarisadministratie, contractuele zaken, juridische vraagstukken en afhandelingen, debiteurenbeheer, facturatie, verzuim, afdracht van premies en belastingen, voorfinanciering, uitbetaling van marge, juridisch werkgeverschap en je profiteert van certificeringen en lidmaatschappen. Allemaal taken die erg veel tijd en geld kosten om het zelf te doen. Door alles, of een deel ervan, uit te besteden bespaar je direct en kan jij je volledig focussen op jouw core business.  

Een eigen backofficesysteem

Je hebt gekozen voor uitbesteden backoffice. En nu? Alles wat jij uit handen wil geven wordt voor je gedaan. Dit is allemaal terug te vinden in een backofficesysteem. Er zijn veel verschillende backofficesystemen op de markt, maar wat kan je daar nou mee als ondernemer?  

De basis van een goed systeem moet zorgen dat je 24/7 inzicht hebt in de factuurstroom, informatie over medewerkers, urenregistratie en overige financiële en contractuele documenten die voor jou belangrijk zijn. Een goede tip is om te kijken naar een backofficepartner met een systeem in eigen beheer. Zo ben je zeker van korte lijnen en een contactpersoon die alles kan inrichten naar jouw wensen en behoeften. Je backoffice uitbesteden was nog nooit zo overzichtelijk. 

Eenvoudig uitbesteden in 3 stappen

In 3 stappen jouw backoffice uitbesteden

1. Adviesgesprek
Wij bespreken jouw wensen en behoeften. Samen zorgen we dat onze dienstverlening zo goed mogelijk bij je past.

2. Offerte
Ons aanbod zetten wij op papier. Lees het rustig door en aarzel niet om contact op te nemen bij vragen.

3. Aan de slag!
Ben je helemaal tevreden? Dan gaan we direct voor je aan de slag!Voor je het weet ben je optimaal aan het ondernemen!

Easyworx groeit met je mee

Up-to-date kennis

Cao’s en wet- en regelgeving veranderen voortdurend. Heb jij alle mankracht om deze kennis volledig up-to-date te houden? Dit zijn zaken die erg ingewikkeld en foutgevoelig zijn. Je backoffice uitbesteden zorgt er ook voor dat je de bijbehorende risico’s uit handen kan geven. Zo weet je zeker dat alles volgens de laatste regels wordt gedaan en heb je bij vragen een kennispartner om op terug te vallen. 

Wat kost je backoffice uitbesteden?

Veel ondernemers denken dat aan het uitbesteden van je backoffice een groot prijskaartje hangt. Daarnaast lijkt je backoffice uitbesteden al snel voordeliger om het zelf te doen. Dit is echter in de meeste gevallen niet de realiteit. Wanneer je namelijk alles zelf moet doen raak je kostbare tijd kwijt om te doen waar jouw onderneming voor staat. Dit kost dan niet alleen tijd, maar ook direct geld. Naast dat je zit met de personeelskosten moet je ook rekening houden met het onderhouden van je medewerker. Zij moeten tijd investeren in het up-to-date blijven over de markt en haar wetsveranderingen. Daarnaast moet je als ondernemer ook zelf een systeem aanschaffen. De aanschaf van deze specifieke software brengt wel dat grote prijskaartje met zich mee. Ook moet personeel worden getraind voor dit soort systemen en ook daar zijn regelmatig veranderingen.  

Je backoffice uitbesteden bespaart je een hoop zorgen en geregel. Daarnaast bespaar je direct tijd en geld, heb je altijd een kennispartner en een overzichtelijke backoffice.  Wil je meer informatie over easyworx of het moederbedrijf bekijk dan onze staff capital website.

Meer weten? Neem contact met ons op

  • direct contact

Onze experts staan altijd klaar om het beste advies te geven.
Aarzel niet om contact op te nemen, wij helpen je graag!

portret Stijn

Stijn Biegel

+31 (0) 6 825 381 96

s.biegel@easyworx.nl

portret Lars

Lars Bultman

+31 (0) 6 248 967 07

l.bultman@easyworx.nl

Mitchell Jansen

+31 (0) 6 208 511 66

m.jansen@easyworx.nl

Ben je een medewerker van easyworx? Klik dan hier. Wij hebben namelijk een speciale pagina voor jou! Hier vind je antwoord op jouw vragen. Vul je het contactformulier in, dan komt jouw vraag niet bij de juiste collega terecht. Wij helpen je graag zo goed mogelijk.