Uitzendbureau starten. Dit moet je weten!

Een uitzendbureau starten doe je in een paar stappen. Ook heb je een aantal klanten (inleners) en uitzendkrachten nodig. Je eigen uitzendbureau starten komt met een tal van andere praktische zaken. Wij hebben deze op een rijtje gezet om je goed voor te bereiden bij een uitzendbureau beginnen.

We gaan het hebben over:

  1. Uitzendbureau starten. Waar moet je aan denken?
  2. Het financieren van je uitzendbureau
  3. Zorg voor een goede verzekering
Easyworx groeit met je mee

Uitzendbureau starten. Waar moet je aan denken?

Je gaat een eigen uitzendbureau starten. De eerste stap om echt aan de slag te kunnen en mogen is dan altijd inschrijving bij het Handelsregister van de Kamer van Koophandel (KvK). Door dit te doen krijg je een KvK-nummer waarna de Belastingdienst jou een BTW nummer gaat toekennen. Voordat je naar de KvK kan zijn er nog een aantal zaken waar je aan moet denken.

1. Jouw bedrijfsnaam

Een uitzendbureau beginnen betekent ook een eigen identiteit creëren. Je wil namelijk opvallen in de markt. Daarnaast wil je ook dat deze naam reflecteert waar jij voor staat als ondernemer of als partner op de arbeidsmarkt. Kies een naam die herkenbaar is of makkelijk blijft hangen. Zorg dat het gemakkelijk uit te spreken en duidelijk leesbaar is.

Een passend logo

Heb je een pakkende naam gekozen? Denk dan ook goed na over een huisstijl, logo, beeldmerk en een handboek waar dit in vast wordt gelegd. Ga voor herkenbare kleuren die jou onderscheiden. Doe goed onderzoek naar wat kleuren betekenen. Rood wordt vaak geassocieerd met een negatief gevoel of iets wat verboden is. Denk aan verkeersborden die rood zijn. Groen, geel, oranje en roze zijn vaker positief ervaren waar blauw een zakelijk, vertrouwd en een autoritair gevoel geeft. Je gaat een uitzendbureau starten. Hoe zet jij jezelf in de markt?

Domeinnaam

Bij een uitzendbureau starten hoort ook een website en voor een website heb je een domeinnaam nodig. Tijdens het kiezen van je bedrijfsnaam is het dus belangrijk om te kijken of de domeinnaam nog beschikbaar is.

2. Jouw doelgroep

Wat voor uitzendbureau ben jij en waar ga je voor? Kies je voor een niche zoals een specifieke branche? Dan kan je denken aan horeca, zorg, ICT of bouw. Je kan je ook richten op bepaalde leeftijdsgroepen zoals studenten of juist 50+ waar de uitdaging wat hoger ligt. Word je een specialist of richt jij je op iedereen? Dit zijn belangrijke vragen om jezelf te stellen. Er zitten aan beide kanten voordelen. Ga je een uitzendbureau starten als specialist? Dan ben je al snel herkenbaar en betrouwbaar omdat jij specifieke vakkennis hebt. Daarnaast is een sterk netwerk ook sneller opgebouwd. Ga je een uitzendbureau beginnen zonder specifieke doelgroep? Dan is de vijver waar je in gaat vissen automatisch veel groter. Zo geef je jezelf de kans om te kijken waar jouw expertise ligt wanneer je dit nog niet weet. Wellicht is een branche voor jou makkelijker of juist leuker. Ook kan je zo gevarieerde klanten binnenhalen wat het een stuk uitdagender maakt.

3. Een eigen uitzendbureau starten met rechtsvorm

Wat ook belangrijk is om te kiezen bij een uitzendbureau starten is de rechtsvorm. Dit houdt in dat je gaat bepalen of je een B.V. , eenmanszaak of VOF bent. De meeste intermediairs die een uitzendbureau beginnen kiezen om een eenmanszaak te zijn. In dit geval ben je wel altijd persoonlijk aansprakelijk. In dit geval is een faillissement volledig voor jouw rekening.

Heb je al een sterk netwerk en verwacht je hoge omzetten te draaien? Dan is het handig om een B.V. te starten. Tegenwoordig kan je gemakkelijk een flex-B.V. oprichten waar je geen startkapitaal meer voor nodig hebt. Je bent dan wel meer gebonden aan fiscale regels en dien je jezelf het gebruikelijke loon uit te betalen.

Ga je een uitzendbureau starten met anderen? Dan kan je gaan voor een VOF. Lees je vooral goed in over de mogelijkheden die er zijn en kies de rechtsvorm die het beste bij jou en jouw onderneming past.

Backoffice uitbesteden

Het financieren van je uitzendbureau

Er komen een heel aantal kosten kijken bij een uitzendbureau starten. Denk aan een laptop, werkruimte, inventaris en eventueel een bedrijfsauto. Ga je beginnen met personeel of alleen? In de meeste gevallen heb je een startkapitaal nodig en moet je de lonen van je uitzendkrachten kunnen voorfinancieren. Het zit namelijk zo dat de betaaltermijn van je klant wettelijk gezien 30 dagen is, maar in de praktijk blijkt dat dit soort facturen vaak niet op tijd worden voldaan. Zo wordt dit termijn al snel opgerekt naar 60 dagen. Je moet er dus altijd vanuit kunnen gaan dat je twee maanden loon moet voorfinancieren. Je kan begrijpen dat dit bedrag snel oploopt bij een uitzendbureau beginnen want hoe meer uitzendkrachten je in dienst neemt, hoe meer je moet voorfinancieren. Naast al deze kosten moet je ook rekening houden met onverwachte financiële tegenvallers zoals wanbetalers.

Een zakelijke rekening

Voor de administratie bij je uitzendbureau starten is het belangrijk dat je een zakelijke rekening opent. Het is namelijk noodzakelijk om deze rekening te hebben wanneer je een investering, rekening courant krediet of lening nodig hebt voor bijvoorbeeld een startkapitaal.

Wat is een G-rekening?

Wat is een G-rekening en waarom heb je hem nodig voor een uitzendbureau starten? Een G-rekening is een geblokkeerde rekening waar bedrijven reserveringen voor loonheffing en omzetbelasting kunnen storten. Hierdoor heeft de Belastingdienst het eerste pandrecht op deze rekening. Het uitzendbureau kan via deze rekening geen andere betalingen doen. Zonder deze rekening is het dus een risico voor jouw klant om met je in zee te gaan. Het is belangrijk dat je dit aan kan bieden.

Belangrijk om te weten is dat je van deze rekening alleen omzetbelasting, loonbelasting en premies aan de Belastingdienst kan betalen. Hierdoor worden alle partijen tegen wanbetaling beschermd. 

Zorg voor een goede verzekering

Je gaat een uitzendbureau starten waardoor je direct een ondernemer én werkgever bent geworden. Hierdoor is het belangrijk dat je relevante verzekeringen afsluit. Voor je eigen personeel heb je bijvoorbeeld een verzuimverzekering, zorgverzekering en pensioenverzekering nodig. Op zakelijk gebied is een aansprakelijkheidsverzekering en rechtsbijstand nodig om jezelf in te dekken.

Eenvoudig uitbesteden in 3 stappen

In 3 stappen jouw backoffice uitbesteden

1. Adviesgesprek
Wij bespreken jouw wensen en behoeften. Samen zorgen we dat onze dienstverlening zo goed mogelijk bij je past.

2. Offerte
Ons aanbod zetten wij op papier. Lees het rustig door en aarzel niet om contact op te nemen bij vragen.

3. Aan de slag!
Ben je helemaal tevreden? Dan gaan we direct voor je aan de slag!Voor je het weet ben je optimaal aan het ondernemen!

Meer weten? Neem contact met ons op

  • direct contact

Onze experts staan altijd klaar om het beste advies te geven.
Aarzel niet om contact op te nemen, wij helpen je graag!

portret Stijn

Stijn Biegel

+31 (0) 6 825 381 96

s.biegel@easyworx.nl

portret Lars

Lars Bultman

+31 (0) 6 248 967 07

l.bultman@easyworx.nl