Certificeringsplicht 2025

Certificeringsplicht voor uitzendbureaus vanaf 2025

Certificeringsplicht voor uitzendbureaus vanaf 2025: het kabinet heeft onlangs aangekondigd dat ze naar verwachting vanaf 1 januari 2025 met een verplicht certificeringsstelsel voor uitzendbureaus komen. Minister Van Gennip van Sociale Zaken en Werkgelegenheid schreef dit aan de Tweede Kamer.

Waarom doen ze dit en wat houdt de verplichte certificering precies in? Lees hier meer over in dit artikel.

Waarom de certificeringsplicht voor uitzendbureaus?

Ongeveer twee jaar geleden kwam de voormalig SP-leider Emile Roemer al met een rapport omtrent misstanden in deze sector. Zo zouden arbeidsmigranten in Nederland beter beschermt moeten worden en waren er veel bedrijven die zich niet aan de regels hielden.

Emile Roemer adviseerde daarom ook de invoering van een certificeringsstelsel en het verplicht stellen van een Verklaring Omtrent Gedrag voor uitzendbureaus.

Tot 1998 moesten uitzendbureaus een verplichte vergunning aanvragen bij het opstarten. Nadat dat niet meer hoefde, steeg het aantal uitzendbureaus in Nederland enorm. Dit resulteerde zich in veel onbetrouwbare uitzendbureaus die de waardigheden van arbeidsmigranten schenden en afspraken wat betreft betaling, huisvesting, veilig werken en gezondheid niet goed nakwamen.

Certificeringsplicht

Wat houdt de certificeringsplicht voor uitzendbureaus in?

De verplichte certificering gaat naar verwachting vanaf 1 januari 2025 gelden voor alle ondernemingen die vallen onder de Wet allocatie arbeidskrachten door intermediairs (Waadi). Dit zijn dus niet alleen uitzendbureaus, maar ook andere bedrijven waarvoor uitzenden een nevenfunctie is.

Als je als bedrijf zo’n certificaat wilt krijgen, moet je aan de volgende punten voldoen:

  • Je moet je eens in de zoveel tijd laten controleren op de uitbetalingen, belastingaangiftes en pensioenaansluitingen
  • Daarnaast moet je een waarborgsom van 100.000 euro betalen om zo vluchtig ondernemerschap tegen te gaan
  • Je moet beschikken over een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)
  • Je moet een gecertifieerde huisvesting kunnen aanbieden

Zo’n certificaat geldt vier jaar waarna je gelijk een verlenging moet aanvragen. Houd je je niet aan de regels terwijl je in het bezit bent van een certificaat? Dan wordt vier weken na bekendmaking het certificaat ingenomen. De arbeidskrachten hebben dan ook vier weken om ander werk te vinden.

Belangrijk om te weten:

De plannen betreffen op dit moment nog een voorgenomen stelsel in de vorm van een wetsvoorstel en zijn nog niet in definitieve vorm. Het is dan ook te vroeg om met zekerheid te stellen dat het stelsel er zo uit gaat zien als in deze voorgenomen plannen uiteengezet wordt. Uiteraard houden wij je als kennispartner op de hoogte van het nieuws en de verdere ontwikkelingen.

Vraag het de experts van easyworx!

Heb je hier vragen over of hulp bij nodig? Onze experts van easyworx staat altijd voor je klaar. Neem gerust contact met ons op, we helpen je graag.