Voorfinanciering

Voorfinanciering

Investeringsruimte door voorfinanciering

Het voorfinancieren van facturen, ook wel factoring genoemd, helpt ondernemers uit de brand. Investeringsruimte en daarnaast een cashflow die de ruimte geeft op tijd personeel en leveranciers te betalen is een must voor de voortgang van ieder bedrijf. Betalingstermijnen belemmeren deze gewenste situatie.

Om betalingstermijnen te omzeilen kan een voorfinanciering van rekeningen de oplossing zijn. De mogelijkheid om rekeningen sneller te kunnen betalen kan net het streepje voor zijn om als ondernemer de concurrentie af te troeven voor een klant. Daarnaast kunnen betalingstermijnen een schommelende cash flow veroorzaken, wat de continuïteit van een bedrijf in gevaar kan brengen. Het voorfinancieren van facturen kan hier enorm bij helpen, omdat je direct kan beschikken over het benodigde geld na het versturen van de factuur. Bovendien wordt er een veel onafhankelijkere verhouding gecreëerd tussen jou en klanten en leveranciers, omdat je niet afhankelijk bent van geld dat nog overgemaakt moet worden.

Opsomming

Wat houdt het voorfinancieren van facturen eigenlijk in?

Simpel omschreven is voorfinancieren van facturen zelf uitlegbaar. Het is het vooraf betalen van facturen door een derde partij in plaats van dat je ze zelf betaald. Betalingstermijnen en wachten op geld van debiteuren is verleden tijd. In plaats van soms wel 3 maanden wachten, is het gewenste bedrag binnen 5 uur gestort.

Wanneer is voorfinanciering handig?

Startende ondernemer of ervaren, iedere ondernemer kan profiteren van voorfinanciering van facturen. Het uit handen geven van facturatie bespaart veel tijd die nu gestopt kan worden in bedrijfsgroei. Daarnaast is er een constante cashflow. Enerzijds omdat jij als ondernemer meteen je rekeningen kan betalen aan crediteuren, wat de onderlinge relatie ten goede zal komen. Anderzijds omdat je niet op een betalingstermijn van een debiteur hoeft te wachten, waardoor er ook snel weer geld binnen is.

Voordelen van factoring

Het vooraf financieren van facturen komt bij ieder bedrijf goed van pas. Op de volgende manieren kan ieder bedrijf profiteren van het voorschieten van facturen door een derde partij:

  • Facturen van crediteuren worden vrijwel direct uitbetaald, hierbij geldt wel de voorwaarde dat een aanvraag moet worden goedgekeurd.
  • Het monitoren van debiteuren die nog moeten betalen wordt volledig uitbesteed, zodat je er als ondernemer geen tijd meer aan hoeft te verspillen.
  • Het faillissementsrisico neemt af doordat crediteuren altijd op tijd betaald worden en debiteuren altijd op tijd betalen. Hier zijn natuurlijk wel kosten aan verbonden, omdat een derde partij hiervoor zorg draagt.
  • Er is keuzevrijheid welke facturen voorgefinancierd moeten worden en welke niet.
  • Er is vaak een flexibele terugbetaalregeling. Op deze manier wegen de kosten van het voorschieten van rekeningen door een derde partij niet op tegen de voordelen.
  • Het gebruikmaken van deze service kan zonder BKR-registratie. Het inleveren van jaarschriften is dus geen voorwaarde.

Hoe kan ik zakelijk lenen zonder BKR?

Zakelijk geld lenen, wat noodzakelijk is bij het voorfinancieren van facturen, is geen BKR-registratie nodig. Hierbij gelden wel een aantal voorwaarden:

  • Je bedrijf moet ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel
  • Er moet een businessplan zijn opgesteld die minimaal 1 jaar beschrijft
  • Het bedrijf moet beschikken over een zakelijke rekening
  • Het bedrijf moet een minimale jaaromzet hebben van €50.000,- Euro

Easyworx is jouw kennispartner. Met onze slimme HR-tech oplossingen helpen wij bedrijven om de werving, selectie en inzet van (flexibel) personeel optimaal te organiseren.

Voorfinanciering verzorgd bij easyworx

Ben je een startende intermediair en wil jij alle comfort om je 100% te focussen op de groei van jouw onderneming? Dan is easyworx basic de beste oplossing voor jou. Wij worden samen met jou juridisch werkgever en regelen voorfinanciering, facturatie en wekelijkse betaling van jouw marge. Profiteer volop van onze certificeringen en lidmaatschappen, zoals ABU, en ga voor de volledige uitbesteding van jouw backoffice.

Ben je een intermediair van middelgroot formaat? Kies dan voor easyworx advanced. Zo ben je zelf juridisch werkgever, profiteer je van overheidssubsidies en krijg je de meeste voordelen van onze basic oplossing. Daarbij zorgt easyworx dat je aan al jouw financiële werkgeversverplichtingen voldoet. De volledige loon- en omzetstroom loopt via jouw eigen B.V. en wij verzorgen facturatie en incasso bij de opdrachtgever.

Hoe kunnen we jou helpen?