Voorfinanciering

Gepubliceerd door Thieu Boks op

briefjes geld
Voorfinanciering

Voorfinanciering

Investeringsruimte door voorfinanciering

Het voorfinancieren van facturen, ook wel factoring genoemd, helpt ondernemers uit de brand. Investeringsruimte en daarnaast een cashflow die de ruimte geeft op tijd personeel en leveranciers te betalen is een must voor de voortgang van ieder bedrijf. Betalingstermijnen belemmeren deze gewenste situatie. Door gebruik te maken van voorfinanciering ben je niet langer afhankelijk van deze betalingstermijnen.

Wat houdt het voorfinancieren van facturen in?

Simpel omschreven is voorfinancieren het vooraf betalen van facturen door een derde partij in plaats van dat je ze zelf betaald. Betalingstermijnen en wachten op geld van debiteuren is verleden tijd. In plaats van soms wel 3 maanden wachten, is het gewenste bedrag binnen 5 uur gestort. Je ontvangt dus altijd direct je marge en hebt indien gewenst ook gelijk ruimte om door te investeren.

Wanneer is voorfinanciering handig?

Startende ondernemer of ervaren, iedere ondernemer kan profiteren van voorfinanciering van facturen. Het uit handen geven van facturatie bespaart veel tijd die nu gestopt kan worden in bedrijfsgroei. Daarnaast is er een constante cashflow. Enerzijds omdat jij als ondernemer meteen je rekeningen kan betalen aan crediteuren, wat de onderlinge relatie ten goede zal komen. Anderzijds omdat je niet op een betalingstermijn van een debiteur hoeft te wachten, waardoor er ook snel weer geld binnen is.

Voordelen van factoring

Het vooraf financieren van facturen komt bij ieder bedrijf goed van pas. Op de volgende manieren kan ieder bedrijf profiteren van het voorschieten van facturen door een derde partij:

  • Facturen van crediteuren worden vrijwel direct uitbetaald, hierbij geldt wel de voorwaarde dat een aanvraag moet worden goedgekeurd.
  • Het monitoren van debiteuren die nog moeten betalen wordt volledig uitbesteed, zodat je er als ondernemer geen tijd meer aan hoeft te verspillen.
  • Het faillissementsrisico neemt af doordat crediteuren altijd op tijd betaald worden en debiteuren altijd op tijd betalen. Hier zijn natuurlijk wel kosten aan verbonden, omdat een derde partij hiervoor zorg draagt.
  • Er is keuzevrijheid welke facturen voorgefinancierd moeten worden en welke niet.
  • Er is vaak een flexibele terugbetaalregeling. Op deze manier wegen de kosten van het voorschieten van rekeningen door een derde partij niet op tegen de voordelen.
  • Het gebruikmaken van deze service kan zonder BKR-registratie. Het inleveren van jaarschriften is dus geen voorwaarde.
  • Geen debiteurenrisico, dit is voor de derde partij

Voorfinanciering verzorgd bij Easyworx

Wil jij alle comfort om je 100% te focussen op de groei van jouw onderneming? Dan is Easyworx basic de beste oplossing voor jou. Wij worden samen met jou juridisch werkgever en regelen voorfinanciering, facturatie en wekelijkse betaling van jouw marge. Profiteer volop van onze certificeringen en lidmaatschappen, zoals ABU, en ga voor de volledige uitbesteding van jouw backoffice.

Besteed jij liever alleen een gedeelte van de backoffice uit? Kies dan voor Easyworx advanced. Zo ben je zelf juridisch werkgever, profiteer je van overheidssubsidies en krijg je de meeste voordelen van onze basic oplossing. Daarbij zorgt Easyworx dat je aan al jouw financiële werkgeversverplichtingen voldoet. De volledige loon- en omzetstroom loopt via jouw eigen B.V. en wij verzorgen facturatie en incasso bij de opdrachtgever.

Adviseur legt de voordelen van voorfinanciering uit